fulya balığı

 

Fulya balığı

Fulya balığı (Myliobatis aquila), Fulyabalığıgillerden kıkırdaklı balık türü.

Bilimsel sınıflandırması


Anatomi

Gövdesi disk biçimdedir. Yaklaşık 1,8 m uzunluğunda, 1 m genişliğindedir. Ağırlıkları 100 kg kadardır. Sırt kısmı koyu karın kısmı beyaz renktedir. Üzerinde zehirli dikenleri bulunan ince uzun kuyruğu gövdesinin iki katı uzunluğunda olabilir. Gözleri başının iki yanında yer alır.

Davranış ve yaşam

Yaşam alanı Hint ve Atlas Okyanusları ile Akdenizdir. İstiridye vb kabuklularla beslenir. Dişilerinin her üç, dört senede bir üreme dönemleri olur.

fulya balığı hakkında bilgi nedir TDK sözlük anlamı ve açıklaması ne?

isim, hayvan bilimi

Fulya balığıgillerden, yan kanatları çok geniş, kuyruğu testere gibi dişli bir tür balık (Myliobatis aquila).

Zooloji Terimleri Sözlüğü - 1963

İngilizce: eagleray, Fransızca: mourine, Almanca: Adlerrochen

(anlamdaş çoçona, Myliobatis aquila), Köpek-balıkları (Selachii) takımının fulyabalığıgiller (Myliobatidae). familyasından bir balık türü. Uzunluğu 1-1.5 m. Kuyruğu testere gibi dişlidir. Çarpınca yaralar. 6-7 yavru doğurur. Akdeniz, Atlantik Okyanusu ve Avustralya denizlerinde yaşar.

Biyoloji Terimleri Sözlüğü - 1998

İngilizce: eagle ray, Fransızca: mourine, Latin: Myliobatis aquila

Köpek balıkları (Selachii) takımının, fulya balığıgiller (Myliobatidae) familyasından, 1-1.5 m kadar uzunlukta, kuyruğu testere gibi dişli, 6-7 tane yavru doğuran, Akdeniz, Atlantik Okyanusu ve Avustralya denizlerinde yaşayan bir tür. Çoçona.

Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü - 2007

Latin: Myliobatis aquila

Vatoz balıkları (Rajiformes) takımının, fulya balığıgiller (Myliobatidae) familyasından, 1,5 m kadar uzunlukta olabilen, kuyruğu testere gibi dişli, 6–7 tane yavru doğuran, Akdeniz, Atlantik Okyanusu ve Avustralya denizlerinde yaşayan bir tür, çoçona.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski