Meteoroloji Mühendisleri Odası

 

Meteoroloji Mühendisleri Odası logosu

Meteoroloji Mühendisleri Odası; TMMOB'ye bağlı olarak etkinlik gösteren, meteoroloji mühendislerinin birlik oluşturmak için 1977'de kurduğu odadır.

Meteoroloji Mühendisleri Odası Kuruluş ve Amacı

MADDE 1: 7303 sayılı yasa: 66 ve 85 no’lu kanun hükmünde karar namelerle değişik 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) yasasına göre kurulmuş tüzel kişiliğe sahip.Kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşu olan TMMOB METEOROLOJİ MÜHENDİSLERİ ODASI bu tüzük hükümlerine bağlıdır.

AMAÇ:

MADDE 2: Kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşu olan Odanın amaçları şunlardır;

a) Ülke ve toplum yararları doğrultusunda Meteorolojik araştırma ve incelemeler yapmak. Odanın ve üyelerinin bu konudaki uzmanlık çalışmalarını toplum yararına sunmak.

b) Meteorolojik bilgi gerektiren çalışma alanlarında kamu ve özel kuruluşlarla işbirliği yapmak, gerekli yardımlaşma ve önerilerde bulunmak,

c) Meteoroloji Mühendisliği öğretimi ve eğitimi yapan üniversiteler ile işbirliği yaparak, ülkemizin ihtiyacını karşılayacak nitelik ve nicelikte Meteoroloji Mühendislerinin yetişmesine yardımcı olmak, bu konuda önerilerde bulunmak,

d) Tüm Meteoroloji Mühendis ve Yüksek Mühendislerinin üye kaydetmek, üyeler arası dayanışma sağlamak, üyelerin hak ve yetki, meslek, şeref haysiyetlerinin korunması ile ilgili gerekli önlemlerin alınmasını sağlamak.

e) Meteoroloji bilimi ile ilgili yenilikleri takip etmek, bu amaçla yurt içi ve yurt dışı kuruluşlar ile ilişki kurmak, işbirliğinde bulunmak, gelişmeleri üyelerine duyurmak ve ülkemizin bu yeniliklerden yararlanması için gerekli girişimlerde bulunmak.

f) Her türlü mesleki ve bilimsel içerikli yayın yapmak.

g) Ulusal sorunlar ile ilgili olarak TMMOB ve diğer mühendis ve mimar odaları ve diğer kurum ve kuruluşlar ile işbirliği yapmak, ortak mesleki çalışmalarda bulunmak, gerekli karaları almak,

h) Meteoroloji Mühendisliği ilgilendiği çeşitli konularda bilimsel toplantı, panel, seminer, konferans, vb. gibi etkinlikler düzenlemek veya etkinliklere katılmak.

ı) Üyelerin zaman ve emeklerinin değerlendirilmesi, refah düzeylerinin yükseltilemesi konusunda gerekli girişimlerde bulunmak,

i) Üyelerine iş bulma konusuyla ilgili olarak kamu ve özel sektör kuruluşları ile işbirliği yapmak,

j) Meteoroloji Mühendisliği konusunda öğrenim gören öğrencilere staj yapabilmeleri için kamu ve özel sektör kuruluşları ile işbirliği yaparak staj imkanları sağlamak.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski