Sarıalioğlu ailesi

 

Sarıalioğlu ailesi

Sarıalioğlu ailesi, Osmanlı Devleti’nden günümüze dayanan, Karadeniz’in büyük ailelerinden biridir. Kökeninin Trabzon’un Of ilçesi olduğu bilinmektedir. Aile, günümüzde Türkiye ve dünyanın çeşitli bölgelerine yayılmış durumdadır.

{tocify} $title={İçindekiler}

Tarihçe

I.Dünya Savaşı'nın ardından işgal edilen bölgede, Sarıalioğlu Ailesi, halkı silahlandırarak Rus işgaline karşı direniş örgütleri kurmuştur. Bu örgütler, kısıtlı olanaklarına rağmen, Baltacı Deresi mevkiinde Rus Ordusu’na büyük kayıplar verdirmiştir.

Sarıalizade olarak bilinen soyadı ,1934 yılında yürürlüğe giren kanun ile Saral olarak bir süre kullanılmış, kanunun yürürlükten kalkması ile Sarıalioğlu, Saral, Atasaral, Sarı, Sarıoğlu, Sarıal, Turan, Saraloğlu, Saruhan, Yen, Karaoğlu, Tiryaki, Yöndem olarak da kullanılmaya devam ederek, günümüze ulaşmış bulunmaktadır.

Aile 1874 yılından beri Of Belediye Başkanlığı'nı elinde bulundurmaktadır. Değişen tüm iktidar ve siyasi dönemlere rağmen, Of halkının gözündeki yerini koruyarak, söz sahibi diğer ailelerin de desteği ile durumu korumuştur.

Ayrıca bakınız

Kaynakça

  • wikipedia


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski