anodorhynchus

 

Anodorhynchus hyacinthinus
Anodorhynchus hyacinthinus

Anodorhynchus, Psittacinae altfamilyas─▒na ba─čl─▒ G├╝ney Amerika'n─▒n ortas─▒ ve do─čusunda a├ž─▒k ve yar─▒ a├ž─▒k habitatlarda ya┼čayan bir ku┼č cinsidir.

A. glaucus, beslendi─či Butia yatay t├╝r├╝ palmiyelerin tar─▒m ve hayvanc─▒l─▒k i├žin 1800'lerde yokedilmesiyle soylar─▒ t├╝kenmeye y├╝z tutmu┼čtur. A. leari, koruma programlar─▒ sayesinde 1980'lerin ba┼č─▒nda 60 bireye d├╝┼čen pop├╝lasyonu 1000'lere ula┼čm─▒┼čt─▒r. S├╝mb├╝l ara, da─č─▒l─▒m alanlar─▒n─▒n baz─▒ k─▒s─▒mlar─▒nda yerel olarak yayg─▒nd─▒r ancak da─č─▒l─▒m alan─▒ Brezilya'n─▒n g├╝neyi, Bolivya'n─▒n do─čusu ve Paraguay'─▒n kuzeydo─čusunda olmak ├╝zere ├╝├ž ayr─▒ yere par├žalanm─▒┼čt─▒r; pop├╝lasyonlar─▒ da evcil hayvan ticareti i├žin yap─▒lan avlanma ve habitat yok olmas─▒ nedeniyle azalmaktad─▒r.

Bilimsel s─▒n─▒fland─▒rmas─▒


Yorum G├Ânder

Daha yeni Daha eski