ardea insignis

 

Ardea insignis

Ardea insignis (─░ngilizce: White-bellied heron) bal─▒k├ž─▒lgiller (Ardeidae) familyas─▒ndan bir ku┼č t├╝r├╝. Hindistan'da Himalayalar─▒n do─ču eteklerinde, Banglade┼č'in kuzeydo─čusunda, Myanmar ve Bhutan'da ya┼čar. Nepal'de de bulundu─čuna dair kay─▒tlar vard─▒r.

Bilimsel s─▒n─▒fland─▒rmas─▒

Ardea insignis da─č─▒l─▒m haritas─▒
Ardea insignis da─č─▒l─▒m haritas─▒

Fiziksel ├Âzellikleri

Uzun boyunlu b├╝y├╝k yap─▒l─▒ bu bal─▒k├ž─▒l─▒n ├╝st k─▒sm─▒ koyu gri renklidir. Tepesi koyu renklidir ve gri bal─▒k├ž─▒lda oldu─ču gibi boynunda siyah ├žizgiler yoktur. ├ťreme mevsiminde grimsi beyaz uzun t├╝yleri bulunur. Siyah renkli gagas─▒n─▒n taban─▒ ve ucu ye┼čilimsidir. Y├╝z├╝ ye┼čilimsi gri renklidir. ├çenesi ve alt k─▒sm─▒n ortas─▒ beyaz renklidir. S─▒rt─▒ koyu gri renklidir. Bacaklar─▒ siyah─▒ms─▒d─▒r. U├žarken ├╝st kanat t├╝yleri koyu gri, alt kanat t├╝yleri beyaz olarak g├Âr├╝n├╝r. Arkas─▒ soluk gridir.

Boyu 127 cm olan bu ku┼č dev bal─▒k├ž─▒ldan sonra en b├╝y├╝k bal─▒k├ž─▒ld─▒r. Kanat geni┼čli─či 2 m'yi bulur.

White-bellied heron



Yorum G├Ânder

Daha yeni Daha eski