Avusturya tazısı

Avusturya tazısı


Avusturya tazısı (Brandlbracke veya Austrian Black and Tan Hound) kökenine dair kesin bilgi olmamasına rağmen Avusturya tazısı’nın Avusturya yerlisi bir köpek olduğu kesindir. Kökeninin 19. yüzyıla dayandığı sanılmaktadır.

Çocuklarla bir arada yaşamaya çok uygun olan ve herhangi bir genetik hastalığı olmayan Avusturya tazısı, her işi yapabilecek kapasitede zekaya sahip.


Yaşam Süresi: 12/14 yıl

Köken: Avusturya

Ağırlık: 16-27 kg

Boy: Erkek: 50-56 cm Dişi: 48-54 cm

Kullanım: Av Köpeği


Avusturya tazısının tarihi

Çok eski bir ırk olan Avusturya Tazısının kökenleri tam olarak bilinmiyor. Her ne kadar tam olarak bilinmiyor olsa da, bazı araştırmacılara göre, bu ırkın kökenleri Kelt Tazılarından gelmekte. Hem sadık karakterleri hem de cesaretleri ile tanınan Avusturya Tazıları bu özellikleri sayesinde pek çok efsanede ve hikayede de adından söz ettirmeyi başarıyor.

Bir diğer adı “Brandlbracke” olarak bilinen bu ırk, Almanca’da Brand anlamına gelen “ateş” kelimesinden geliyor. Bu isim, kürklerinde zaman zaman yer alan kızıl tüylerden gelmekte.


Ağırlığı – Boyutları

Avusturya Tazısı 15 ile 23 kilogram arasında değişen ağırlığa sahip. Boyu ise 48 ile 56 santimetre arasında değişmekte.


Ortalama yaşam süresi
Fazlasıyla dayanıklı olan Avusturya Tazısı, 12 ile 14 yıl arasında yaşayabiliyor.


Avusturya tazısının karakteri

Çeşitli oyunlarda tarih boyunca kullanılan Avusturya Tazıları, özellikle sessiz hareket edebilmeleri ve çok yüksek iz sürme kabiliyetleri sayesinde tercih ediliyor. Günümüzde de bu özelliklerini korumaya devam eden Avusturya Tazısı, pek çok avcı tarafından av köpeği olarak da kullanılmakta.

Özellikle Avrupa’da çok yaygın olan bu ırk, her türlü görevde oldukça başarılı. İster koruma köpeği, ister çoban köpeği olsun, Avusturya Tazıları her türlü iş için kullanılabiliyor.


Avusturya tazısının bakımı

Oldukça inatçı bir yapıya sahip olması nedeniyle eğitimi çok zor olan Avusturya Tazısı, ilk kez köpek besleyen insanlar için yanlış bir tercih olabilir. Aynı şekilde, ev yaşantısına uygun olmayan bu ırk, yüksek enerji seviyeleri nedeniyle sürekli özgürce hareket edebilecekleri bir yerde beslenmeleri çok önemli.

Kürkleri çok dayanıklı olsa da, kısa tüylü olması nedeniyle kolayca taranabiliyor. Buna ek olarak, Avusturya tazılarında tüy dökme oldukça nadir.


Çocuklarla arası

Avusturya tazıları çocuklara karşı oldukça nazik. Düzgün şekilde tanıştırılmaları halinde, her yaştan çocuk ile oldukça mutlu yaşayabilir.

Avusturya tazılarının enerji seviyelerinin de çok yüksek olması, küçük yaştaki çocuklarla bıkmadan oyun oynayabilmesini sağlıyor. Bu özelliği açısından, Avusturya Tazılarının ideal bir aile köpeği olduğu söylenebilir.


Avusturya tazısı resimleri

Avusturya tazısı yavrusu
Avusturya tazısı yavrusu











Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski