Çin aslanı (Çov çov)

Çin aslanı
Çin aslanı
Çin aslanıchow chow veya çov çov köpek ırkı hakkında bilgi, Çin kökenli köpek ırkı. Halk arasında "Aslan köpeği" olarak da bilinir.

Mükemmel bir aile köpeği olabilir. Genellikle usludur ama hırçınlaşabilir. İnatçı denebilecek kadar kararlıdır. Özgürlüğüne çok düşkündür ama birlikte yaşadığı insanlara çok bağlanır. Çocuklarla arası çok iyidir. Başka köpeklere üstünlük kurmak ister. Yavruyken tanıdığı diğer hayvanlarla iyi geçinir. Bekçilik ve koruma görevlerini başarıyla yerine getirir. Düzenli olarak gezdirilmezse tembelleşir.


Diğer adlar: Çin Aslanı, çov çov, aslan köpeği

Ülke: Çin

Sınıflandırma ve standartlar
FCI: 5. Grup 5. Bölüm #205
AKC: Sportif olmayan
ANKC: Grup 7 - (Sportif olmayan)
CKC: Grup 6 - (Sportif olmayan)
KC (UK): Yararlı
NZKC: Sportif olmayan
UKC: Kuzey ırkları

Köpek (Canis lupus familiaris)


Çin aslanı köpeklerinin dilleri birçok köpeğin aksine mavidir.
Çin aslanı köpeklerinin dilleri
birçok köpeğin aksine mavidir.
Çin aslanının özellikleri

Yetişkin erkekleri ortalama 56cm boya, dişileri ortalama 51cm boya erişebilirler. Ağırlıkları 20-31kg arası değişir. Kürkleri iki katmanlı yapıdadır ve soğuktan oldukça iyi korur. Tüm bedenleri tek renk, siyah, kızıl, mavi, kahverengi, krem rengi ya da beyaz olabilir.

Çov çov köpekler arasında dominant olmak ister. onlardan itaat beklenmemelidir yine de sahibi tutarlı ve sakin biri olursa eğitilebilir. ancak komutların bir amacı olması gerekir. Aile bireylerine sadıktır ama genellikle bir tek kişiye bağlanır. Bazı uzmanlar kısa tüylü olanların uzun tüylülere göre daha hızlı öğrendiklerini idaa ederler. Sıcağı hiç sevmez. Bazıları Tasma-Kayışı kabullenmek istemez. Genelde sakin, uslu ve kibardır. Çocuklarla arası iyidir. 2-4 aylıktan itibaren sosyalleştirilmezse doğası gereği koruyuculaşır. Kişilikleri genellikle yetiştirilmeleriyle alakalıdır. Uslu, sessiz, sakin ve çocuklara karşı dostluğu göz önünde bulundurulunca, çov çov dikkatle sosyalleştirilirse mükemmel bir aile köpeği olabilir. Günümüzde çov çov aile köpeği olmanın yanı sıra bekçi olarak kullanılır.


Çin aslanının tarihi

Çov çov'un anavatanı Çin'dir ve dünyanın nadir ve eski ırklarından biridir. m.ö. 200'lerden kalma Han Hanedanlığı’na ait tarihi eserlerde çov çovların tasvir edildikleri görülmüştür. Fakat yapılan çalışmalar çov çov’un tarihinin bundan çok daha eskilere dayandığını ve çov çov’un spitz türü köpeklerin de atası olduğunu iddia etmektedir.

Çov çov'un iskelet yapısı birkaç milyon yıl öncesine dayanan fosilleşmiş köpek kalıntılarına benzemektedir. Bu ırkın binlerce yıldır çinde avcı, araba çekicisi ve tekne bekçisi görevlerini üstlendiği ayrıca etinin aranan bir yemek türü olduğu ve hala iyi bir yemek olarak yendiği bilinmektedir. bu ırk Kurt, keklik ve vizon avında çok başarılıdır.

1820’lerde çov çovlar Londra Hayvanat Bahçesi’nde “Çin’in vahşi köpekleri” olarak sergilenmiş, fakat çov çovlar batı dünyasındaki asıl ünlerini Kraliçe Victoria’nın yüzyılın sonlarına doğru bir çov çow edinmesiyle kazanmışlardır.


Çin aslanı resimleri

Çin aslanı yavrusu
Çin aslanı yavrusu

Çov çov yavrusu
Çov çov yavrusu












Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski