21 Mart Dünya Ormancılık Günü

 

21 Mart Dünya Ormancılık Günü

Dünya Ormancılık Günü'nün anlam ve önemi hakkında bilgi nedir?

Dünyanın en önemli yenilenebilir doğal kaynaklarından biri olan ormanların korunması ve önemlerinin fark edilmesi için 21 Mart, Dünya Ormancılık Günü, 21 Mart ile başlayan hafta da Orman Haftası ve Ağaç Bayramı olarak kutlanır.

Dünya Ormancılık Günü Tarihi

1971 yılında  Avrupa Tarım Federasyonu (CEA); 21 Mart gününü Kuzey yarım küresinde ilkbaharın, Güney yarım küresinde de sonbaharın başlangıç günü olarak kabul etmiş ve Birleşmiş Milletler Gıda Örgütü (FAO) kanalı ile bunun bütün dünya ülkelerine tavsiye edilmesini sağlamıştır. O günden bu yana 21 Mart, “ Dünya Ormancılık Günü”, 21 Martı içerisine alan hafta da “Orman Haftası” olarak kutlamaya başlanmıştır. Türkiye ise  Dünya Ormancılık Gününü ilk defa 1975 yılında kutlamıştır. Ayrıca ülkemizde 21-26 Mart tarihleri arasında Orman Haftası kutlanır ve bu haftanın bir günü Ağaç Bayramı olarak kabul edilir ve uygun alanlar ağaçlandırılır.

2021 Yılı  Dünya Ormancılık Günü 27 Mart Cumartesi günüdür. Nazım Hikmet ” Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine”...

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski