Ahilik Kültürü Haftası

 

Ahilik Kültürü Haftası

Türk Milletinin ahlaki, iktisadi ve sosyal nizamını sağlayan tarihi unsurlardan biri olan Ahilik kültürünün toplumumuzun yapısına olan etkilerinin incelenmesi, açıklanması, tanıtılması, canlılığını koruyarak devamlılığın sağlanması ve yaşatılması için her yıl Ekim ayının 2 nci Pazartesi günü 'Ahilik Kültür Haftası' olarak kutlanır ve 7 gün sürer.

Haftanın kutlanacağı iller her yıl Mart ayı içerisinde Merkez Yürütme Kurulu’nca tespit edilerek açıklanır. Bu iller arasında Kırşehir ili devamlı yer alır.

Ahilik Kültürü Haftası, Kurulu’nca kutlamanın yapılacağı tespit edilen illerden birinde Kültür Bakanı'nın veya yetkili temsilcisinin açış konuşmasıyla başlar.

b)Hafta boyunca Ahi Evran ve Ahilik kültürü konularında ilmi toplantılar ile eğitici konuşmalar düzenlenir.

c) Kültür Bakanlığı'na bağlı Halk Kütüphanelerinde Ahi Evran ve Ahilik kültürü ile ilgili yayın sergileri düzenlenir.

d) Hafta ve hafta ile ilgili faaliyetler, merkezde TRT ve Basından, illerde mahalli imkanlardan faydalanılarak kamuoyuna duyurulur.

e) İlk, orta ve yüksek okullar ile üniversiteler arasında, hafta ile ilgili resim, afiş kompozisyon, şiir ve benzeri yarışmalar düzenlenir.

f) Hafta ile ilgili film, video, slayt gösterileri yapılır.

g) Hafta süresince törenler, kortejler, fuarlar, anma geceleri, sergiler, şedd kuşanma merasimleri, spor yarışmaları ve benzeri faaliyetler düzenlenir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski