Felix Kaufmann

 

Felix Kaufmann

Felix Kaufmann (4 Temmuz 1895, Viyana - 23 Aralık 1949, New York ) Avusturyalı-Amerikalı bir hukuk filozofu.

Biyografi

Kaufmann Viyana'da hukuk ve felsefe okudu. Hans Kelsen'in hukuki-felsefi okulunun bir parçası oldu. 1922'den 1938'e kadar Viyana Üniversitesi'nde Privatdozent idi. Bu süre zarfında Kaufmann, Viyana Çevresi ile ilişkilendirildi. Ayrıca O, Hermann Weyl ve Oskar Becker ile birlikte matematik temelleri üzerine yazdı ve Edmund Husserl'in fenomenolojisini oluşturmacı matematik için uygulamaya uğraştı.

1938'de Yahudi bilginler için şartların çok zorlaşması üzerine ABD'ye gitti. Orada New York Sosyal Araştırmalar Okulu Yüksek Lisans Fakültesi'nde hukuk profesörü olarak ölene kadar öğretmenlik yaptı. Kaufmann ayrıca, durumun Almanya ve Avusturya'daki Yahudi akademisyenler ve bilginler için vahim hale geldiği savaş öncesi yıllarda yardıma ihtiyacı olan Avusturyalı göçmenlere yardım etti.

1936'da sosyal bilimlerin metodolojisi üzerine bir kitap yazdı. Amerika Birleşik Devletleri'ne taşındıktan sonra, İngilizce olarak benzer bir kitap yazmaya davet etti, ancak yazdığı şey, Dewey'nin Mantığı: Sorgulama Teorisi'nin etkisi altında önemli ölçüde farklıydı. Orijinal kitap 70 yıl sonra çevrildi (Cohen ve Helling 2014).

Çalışmaları

  • Logik ve Rechtwissenschaft, 1922
  • Die Kriterien des Rechts, 1924
  • Das Unendliche in der Mathematik und seine Ausschaltung, 1930
  • Methodenlehre der Sozialwissenschaften, 1936
  • Sosyal Bilimler Metodolojisi, New York: Oxford University Press 1941.

Kaynakça

  • Cohen, Robert S. ve Helling, Ingeborg K. (eds) (2014) Felix Kaufmann's Theory and Method in the Social Sciences, Cham, İsviçre: Springer .
  • Thomas Olechowski, Hans Kelsen. Biyografi, Rechtswissenschaftlers'ı inceliyor. Tübingen: Mohr Siebeck 2020.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski