gri aseksüellik

 

Demiseksüel Bayrağı
Demiseksüel bayrağındaki siyah üçgen aseksüelliği; gri kısım gri aseksüellik ve demiseksüelliği; beyaz seksüelliği ve mor topluluğu simgeler.

Gri aseksüellik veya gri seksüellik, aseksüellik ile seksüelik arasındaki bir cinsel spektrumdur. Bu kişiler demiseksüel, semiseksüel veya Gri-A olarak tanımlanabilir.

{tocify} $title={İçindekiler}

Tanımlar

Genel

Gri aseksüellik, aseksüellik ve cinsellik arasındaki gri alan olarak kabul edilir ve bu alanda bir kişi yalnızca ara sıra cinsel çekicilik yaşayabilir. Demiseksüellik terimi 2008'de Aseksüel Görünürlük ve Eğitim Ağı (AVEN) tarafından icat edildi. Bu Latince dimidium yani yarıya bölünmüş sözcüğünden türetilmişti. Demiseksüeller kendilerinin seksüellik ve aseksüellik arasında bir yarı yolda olduklarını söylerler.

Gri-A terimi, aseksüel spektrum altında demiseksüellik de dahil olmak üzere bir dizi kimliği kapsar. Gri-A spektrumu genellikle çok nadiren cinsel çekim yaşayan bireyleri içerir. Bunu yalnızca belirli koşullar altında yaşarlar. Bir Gri-A romantik yönelime sahip olabilir çünkü romantik ve cinsel kimlikler birbirinden ayrıdır.

Demiseksüellik

Demiseksüel bir kişi, muhtemel bir partnerle güçlü bir duygusal bağ kurana kadar cinsel çekicilik yaşamaz. "Duygusal bağ"ın içeriği kişiden kişiye değişebilir. Demiseksüeller romantik yönelime sahip olabilir. Aseksüel spektrumdaki insanlar genellikle yaşamları boyunca kendilerini tanımlama biçimlerini değiştirirler. Demiseksüeller bu anlamda daha akışkandır denebilir.

Aseksüel Bayrağı
Aseksüel bayrağındaki gri genellikle gri aseksüel spektrumdaki kimlikleri içeriyor.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski