Hilâl Kaplan

 

Hilâl Kaplan

Hilâl Kaplan (d. 15 Ağustos 1982, İstanbul), Türk gazeteci. TRT Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmakta ve Sabah gazetesinde köşe yazıları yazmaktadır.

{tocify} $title={İçindekiler}

Hakkında bilgi nedir?

  • Doğum tarihi: 15 Ağustos 1982
  • Mezun olduğu okullar: İstanbul Bilgi Üniversitesi
  • Mesleği: Gazeteci
  • Etkin yıllar: 2008 - günümüz
  • Organizasyon: Pelikan (grup) (resmî adı Bosphorus Global'dır.)
  • Evliliği: Süheyb Öğüt (e. 2007; b. 2022)

Yaşamı

Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra girdiği İstanbul Bilgi Üniversitesi psikoloji bölümünden 2004 yılında mezun oldu. 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi sosyoloji bölümünde yüksek lisans yaptı. Burada öğrenimi devam ederken hem okulunda, hem de sivil toplum örgütlerinde siyasi faaliyetlerde bulundu. 27 Şubat 2008 tarihinde başörtüsü yasağının üniversitelerde kaldırılmasının arifesinde iki başörtülü arkadaşı ile birlikte "Söz konusu özgürlükse hiçbir şey teferruat değildir: Biz henüz özgür olmadık" başlığı ile bir metin yayınladı. TVNET'te yayınlanan ve eski CHP'li İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş'la beraber siyasi içerikli Muhalif başlıklı programı hazırlayıp sunmuştur. Ülke TV'de ise Markar Esayan'la beraber Gayrıresmi ve a Haber kanalında Zeynep Bayramoğlu'nun yönettiği Her Yöne 80 Dakika başlıklı tartışma programında Mutlu Tönbekici ve Vivet Kanetti ile birlikte yorumculuk yapmıştır. Taraf ve Yeni Şafak gazetelerinde çalışmıştır. Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır.

Hilâl Kaplan, 14 Temmuz 2021 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Yönetim Kurulu Üyeliğine atanmıştır.

Kaplan, kendisi gibi gazeteci olan Süheyb Öğüt ile 2022 yılında boşana kadar evliydi.

İddialar

Gazeteciliği sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ait bazı konuşma metinlerini bizzat Hilal Kaplan'ın yazdığı iddia edilmiştir.

Ödülleri

  • Türkiye ve Ermenistan Diyalog Ödülü (2012)
  • Yılın Köşe Yazarı Anadolu Medya Ödülü (2018)

Ayrıca bakınız


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski