keymafobi

 

keymafobi

Keymafobi üşüme korkusu ile ilişkili bir fobidir. Keymafobi esas olarak Çin kültüründe görülen bir durumdur. Bu rahatsızlığa sahip olan kişiler ortam sıcaklığından bağımsız olarak kalın ve ağır giysiler giyerler. Bu bozukluk, hipokondriyazis ve obsesif-kompulsif bozukluk ​​gibi diğer psikolojik bozukluklarla bağlantılıdır. 1975'te Tayvan'daki etnik Çinliler arasında yapılan bir çalışmada, Keymafobinin kültürel olarak koro ile bağlantılı olabileceği belirtildi. Bu rahatsızlığa sahip erkek hastalar penislerinin vücuda geri çekildiğini hissetmelerine neden olduğu durumlarda olayı "erkek unsur" (veya "yang"ın) yetersizliği ile veya soğukluğu aşırı miktarda "dişi unsur" (veya yin) ile ilişkilendirebilir.

{tocify} $title={İçindekiler}

Tanım

Keymafobi, fobik birey tarafından bilinçli olarak anlaşılmasına ve başkaları tarafından hiçbir tehlike olmadığına dair güvence verilmesine rağmen, kalıcı, anormal ve yersiz bir soğukluk korkusu olarak tanımlanır. Kriyofobi, keimafobi veya keimatofobi olarak da bilinir.

üşüme korkusu

Kültür

Çin

Çin'de Keymafobi weihanzheng (畏寒症, "soğukluktan korkma sendromu") olarak bilinir. Geleneksel Çin inançlarına göre bozukluk, yin (dişi element) ve yang (erkek element) dengesizliğinden oldukça etkilenir. Çin geleneksel inançları ayrıca çalışan kadınların stres, menopoz, hamilelik ve anemi gibi diğer rahatsızlıkların kombinasyonu tarafından tetiklenen Keymafobiye özellikle duyarlı olduğunu belirtir. Kış aylarında, bu kadınların ekstremitelerde soğukluk ve bozukluğun neden olduğu sırt ağrıları yaşamaları muhtemeldir.

Hastadaki yin ve yang dengesizliğini düzeltmek için bozukluğun bir diyet programı kullanılarak tedavi edilebileceğine inanılmaktadır. Diyet tedavileri şunları içerir:

  • Tavuk çorbası
  • Günde üç kez zencefil suyu ve bal ile karıştırılmış şalgam suyu
  • Günde iki kez zencefil suyu ve şekerli kırmızı çay
  • Maya içeren yiyecekler (örneğin ekmek)
  • Baharatlar (örneğin zencefil, acı biber)
  • Sirke ile seyreltilmiş su

Ayrıca, bir akupunktur rutini ile birlikte alındığında diyet tedavisinin daha etkili olacağına inanılmaktadır.

45 yaşındaki Singapurlu bir ev kadınının üzerinde yapılan araştırmalar sonrasında fobinin kültürel inançlardan etkilendiği sonucuna varılmıştır.

üşüme fobisi

Ayrıca bakınız


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski