ghosting

 

ghosting

Ghosting (ilişkiler), herhangi bir görünür uyarı veya gerekçe olmaksızın bir partner, arkadaş veya benzer bir kişiyle tüm iletişimi ve teması beklenmedik bir şekilde sona erdirme uygulamasını tanımlayan ve daha sonra söz konusu kişinin ulaşma girişimlerini veya yaptığı iletişimi görmezden gelen bir terimdir. Terim 2000'lerin başında ortaya çıktı. Sonraki on yılda, medya, sosyal medya ve çevrimiçi buluşma uygulamalarının kullanımının artmasından sonra kelimenin kullanımı arttı.

Etimoloji

Bu terim İngilizcede “hayalet” anlamına gelen "ghost" kelimesinden türetilmiştir. Sonuna mastar eki olarak "-ing" ekinin gelmesiyle "ghosting" terimi türetilmiştir.

Kişisel ilişkilerde

Ghosting, özellikle alıcı tarafta olanlar için incitici olabilir ve dışlanma ve reddedilme duygularına sebep olabilir. Bazı akıl sağlığı uzmanları, ghosting'i pasif-agresif bir duygusal istismar biçimi, bir tür sessiz muamele veya duvar örücü davranış ve duygusal zulüm olarak görüyor. Çoğunlukla gençler arasındaki ilişkilerde görülen ghosting, bir psikolojik istismar türüdür.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski