meni

 

meni

Meni, semen veya er suyu, erkek üreme sisteminde ejakülasyon (boşalma) sırasında penisten çıkan, içerisinde erkek üreme hücresi olan spermleri bulunduran beyaz, yoğun ve hafif yapışkan bir sıvıdır.

Erkek memeliler tarafından üremek için üretilen spermleri içinde barındıran organik bir sıvıdır. Üreme sırasında kadın üreme hücresini döllemek üzere erkek cinsel organlarında üretilir. Cinsel birleşme sırasında meni sıvısı, ilgili adalelerin kasılması sonucunda ulaşılan orgazm ve devamında gelen boşalma ile birlikte vajinanın içine bırakılır.

Meni, içeriğinde yaklaşık 200 ila 500 milyon adet sperm barındırır. Ayrıca içeriğinde amino asit, sitrat, enzimler, flavin grubu, fruktoz, proteinler ve C vitamini de bulunur. Meninin kendine has yapışkan bir yapısı, rengi ve yoğunluğu vardır.

Çoğu insan menisi beyaz renklidir. Zaman zaman griye veya sarıya çalan renkte meni görülmesi de mümkündür; bu olağan bir durumdur. Ancak menide kan görülmesi veya meninin pembeye çalan renkte olması, hematospermia isimli tıbbi bir rahatsızlık işaretidir ve acilen doktor kontrolü gerektirmektedir.

Mercek Altında 650x Yaklaştırılmış Erkek Menisi. Spermlerin hareketini görmek mümkün.


meni ne demek TDK sözlük anlamı ve açıklaması nedir?

isim, fizyoloji, Arapça menī

Erkeklerin cinsel organından salgılanan madde, er suyu, bel (III), atmık, dikel, sperm, sperma.

Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü - 2007

İngilizce: sperm

Sperma.

Veteriner Hekimliği Terimleri Sözlüğü -

İngilizce: semen

Sperma.

Hemşirelik Terimleri Sözlüğü - 2015

İngilizce: semen

Ejekülasyon sırasında penisten çıkan, içerisinde erkek üreme hücresi olan spermleri bulunduran beyaz, hafif yapışkan sıvı, ##(semen)##, ##(seminal sıvı)##.

Kelime Kökeni

Arapça mnw kökünden gelen minā veya maniyy منا/منيّ  "semen, sperm" sözcüğünden alıntıdır.

Tarihte En Eski Kaynak

[ (1300 yılından önce) ]

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski