bitki çayı

 

Bitki çayı

Bitkisel çaylar ot, bitkilerin, baharatların veya diğer bitki materyallerinin sıcak suda infüzyonundan veya kaynatılmasından yapılan içeceklerdir. Genellikle kafein içermezler. Bitkisel çaylar, çay bitkisinin kurutulmuş yapraklarından (Camellia sinensis) hazırlanan gerçek çaylarla (örneğin, siyah çay, yeşil çay, beyaz çay, sarı çay, oolong) veya kafeinin içinde bulunduğu kafeini alınmış çay ile karıştırılmamalıdır. Gerçek çaylardan yapılan içecekler gibi, bitkisel çaylar da sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir.

Bitki Çayı Güney Guangdong, özellikle Guangdong eyaletinde uzun bir geçmişe sahiptir. Güney Çin'in havası nemli olduğu için “濕熱” ısısıydı ve birçok insan burada bir iş faaliyetine sahipti, böylece kendilerini hasta hissederlerse, bir bardak Bitkisel Çay ”涼茶” içerdiler.

Guangdong'un en eski kayıtlarına göre, Bitkisel Çay, 1751"公元1751年前元代的" AD <<嶺南衛生方'den önce Yuan Hanedanlığı'ndan çıktı. Ayrıca, “涼 的 湯” soğuk çorbasını ”涼藥” soğuk bir ilaç olarak adlandırdılar. Ancak, tıbbın anlamı nedeniyle Çin, tıbbın anlamını beğenmedi ve bu yüzden Qing Hanedanlığında “清代” Bitkisel Çay adını değiştirdiler.

Bitkisel çayların atası Wong Lo Kat “王老 吉” biliniyor. 1828'de Wang Zebang “王澤邦” tarafından dükkân yaratıldı. İlk bitkisel çay dükkânının çalışma tarzı Sokak satıcılarının “路邊 攤”, sokakta satış yapması idi. 1869'da Hong Kong'da Bitkisel Çay belirdi.

28 Mayıs 2006'da bitkisel çay resmi olarak onaylandı ve ulusal bir maddi olmayan kültürel miras olarak yayınlandı.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski