bloodhound

bloodhound
Bloodhound
Bloodhound, iri ve güçlü köpek ırkı.

Tarih öncesi dönemlerde atalarının Akdeniz ülkelerinde yetiştirildiği sanılan Bloodhound ırkı, günümüzdeki görünümünü 19. yüzyıl'da ABD ve İngiltere'de almıştır. Omuzdan yere yüksekliği 68 cm'yi, ağırlığı 50 kg'ı bulur. Temel özelliği, kulaklarının çok uzun, yüzünün kırışık olmasıdır. Postu siyah ve kahverengi, kırmızı ve kahverengi ya da yalnızca kırmızı olabilir. Günümüzde özellikle polis köpeği olarak yetiştirilmektedir.

Yaşam Süresi: 7/10 yıl

Köken: Belçika, İngiltere, İskoçya

Ağırlık: Erkek: 41-50 kg Dişi: 36-45 kg

Boy: Erkek: 64-69 cm Dişi: 58-64 cm

Kullanım: Av Köpeği


Diğer adları: Chien de Saint-Hubert
St. Hubert Hound

Ülke: Belçika-Fransa

Sınıflandırma ve standartlar
FCI: 6. Grup 1. Bölüm #084
AKC: Tazı
ANKC: Grup 4 - (Tazılar)
CKC: Grup 2 - (Tazılar)
KC (UK): Tazı
NZKC: Tazılar
UKC: Tazılar

Köpek (Canis lupus familiaris)


Bu ırk en az bin yıllıktır. Belçika'daki St. Hubert keşişlerince mükemmelleştirilmiş, daha sonra Normanlarca İngiltere'ye oradan da Amerika'ya götürülmüştür. Ayrıca Flemish Tazısı olarak da bilinir. Dünya çapında Amerikan Coonhound, İsveç Jura Tazıları, Brezilya Fila Brasileiro, Bavyera Dağ Tazısı ve pek çok benzer köpek ırkı kökenini bu ırktan alır.


Özellikleri

Bloodhound, uzun yüzü, sarkık kulakları ve kırışık derisi ile güçlü bir tazıdır. Yüzündeki sarkık deri Bloodhound'a mağrur, ama hüzünlü bir ifade verir. Yüzündeki kırışıklıkların koku partiküllerini burna kanalize ettiği söylenir. Kısa tüyleri temiz ve bakımlı tutmak için tüm gereken haftalık fırçalamalardır. Kulakların içi sık sık kontrol edilip temizlenmelidir. Bloodhound'ların bazı insanlara hoş gelmeyen belirgin bir köpek kokusu vardır. Kürk rengi her tonda olabilir, fakat çoğunlukla kahverengi tonlarındadır.


Mizacı

Bloodhound kibar, sabırlı, asil ve sevgi dolu bir köpektir. çocuklarla arası mükemmeldir. Tamamen iyi huylu bir arkadaştır.  Gençken oldukça enerjik ve bağımsızdır. Disiplinli ancak yumuşak bir eğitim gerekir. Bazı Bloodhound'lar çekingendir. Bu nedenle erken yaşta sosyalleştirme çok önemlidir. Nadiren saldırganlaşır. Bazen aynı cinsiyetteki köpeklerle kavga etme eğiliminde olsalar da insanları çok severler.


Sağlık

Diğer safkanlardan farklı olarak Bloodhound’lar gastrointestinal rahatsızlıklarla karşılaşabilirler. Ayrıca, deri, kulak ve göz problemleri de olabilir. Bloodhound koşmaya bayılır ve bol egzersize gereksinimi vardır. Ancak ilginç bir koku yakalarsa sizi dinlemesini sağlamakta güçlük çekebilirsiniz. Bloodhound yeterince egzersiz imkanı sağlandığında apartman dairesinde de yaşayabilir. Orta büyüklükte bir bahçe gereksinimlerini karşılayacaktır.


Bakımı

Kısa tüyleri temiz ve bakımlı tutmak için tüm gereken haftalık fırçalamalardır. Kulakların içi sık sık kontrol edilip temizlenmelidir. Bloodhound'ların bazı insanlara hoş gelmeyen belirgin bir köpek kokusu vardır.


Kullanımı

Bloodhound dünya çapında ünlü bir iz sürme köpeğidir. Bloodhound'un bulduğu izler mahkemelerde delil olarak bile kabul edilmektedir. Bloodhound avı öldürmektense onu bulmayı amaçlar. Av hayvanları, kayıp kişiler, suçlular ve kaçak kölelerin izlerinin sürülmesinde kullanılmışlardır. Bu gün bu ırk hem iz sürücü hem de eşlik eden bir köpek olarak kullanılmaktadır. Yumuşak huylu olsa da itaat eğitiminde pek başarılı değildir. Kayıp çocukları ve gömülü madenleri bulma konusunda çok başarılıdır.


Bloodhound resimleri

bloodhound yavrusu
Bloodhound yavrusu





Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski