İngiliz cocker spaniel

İngiliz cocker spaniel
İngiliz cocker spaniel
İngiliz Cocker Spaniel, bir av köpeği cinsi. Etkin, iyi huylu, spor köpeğidir. standing well up at the withers and compactly built. "Alan" veya "çalışma" cocker'ları ve "gösteri" cocker'ları vardır. Birkaç spaniel çeşidinden biridir ve Field Spaniel ve İngiliz Springer Spaniel'in işçi köpek formuna yakın olmasına rağmen bir miktar Amerikan kuzeni Amerikan Cocker Spaniel'e benzer.

ABD dışında, bu cins genellikle kısaca Cocker Spaniel olarak bilinirken ABD'de ise Amerikan Cocker Spaniel olarak bilinir. Cocker sözcüğü çoğunlukla çulluk (woodcock) avlamak için kullanılmalarından kaynaklanmaktadır.


Diğer adlar: Cocker, Cocker Spaniel

Ülke: İngiltere

Sınıflandırma ve standartlar
FCI: 8. Grup 2. Bölüm #005
AKC: Spor
ANKC: 3. Grup (Gundogs)
CKC: 1. Grup - Spor Köpekler
KC (UK): Gundog
NZKC: Gundog
UKC: Gun Dog

Köpek (Canis lupus familiaris)


İngiliz cocker spaniel tarihi

Spaniel türü köpekler neredeyse 500 yıldır sanat ve edebiyatta yer edinmiştir. İlk olarak Initially, İngiltere'deki spaniel'ler kara spaniel'leri ve su spaniel'leri olmak üzere ikiye ayrılmıştır. Bugün gördüğümüz cinslere uzanan spaniel'ler arasındaki bu farklılaşma 19. yüzyılın ortalarına kadar başlamadı. Bu süre boyunca, kara spaniel'leri biraz daha özelleşmiş oldu ve ağırlıklarına dayanılarak türler arası ayrımlar yapıldı. 1840 Rural Sports Ansiklopedisi'ne göre, Cocker'lar 5.5–9 kg idi.


İngiliz cocker spaniel resimleri

Kızıl İngiliz Cocker Spaniel
Kızıl İngiliz Cocker Spaniel

İngiliz cocker spaniel yavrusu
İngiliz cocker spaniel yavrusu




İngiliz cocker spaniel 4k ultra hd duvar kağıdı
İngiliz cocker spaniel 4k ultra hd duvar kağıdı




Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski