backlink

 

backlink

Backlink, bir internet sitesinin başka bir siteye vermiş olduğu, herhangi bir sayfasında banner veya metin bağlantısı (link) bulunması durumunda arama motorlarında değerinin yükselmesini sağlayan bir sistem.

Bir internet sitesi, herhangi başka bir siteye eklendiği zaman Google ve diğer arama motorlarında "link:www.siteadi.com" gibi arama sonuçlarında çıkan siteler, aratılan internet sitesine backlink verildiğini gösterir. Vikipedi gibi kimi siteler ise dış bağlantılarda "nofollow" etiketini kullanır. Bu bağlantılar arama motorları tarafından göz ardı edilir, backlink olarak dikkate alınmaz. Google çeşitli durumlar için NoFollow etiketi kullanımını tavsiye eder.

Arama motorlarının backlink ile ilgili temel varsayımı; bir sitenin başka bir siteye bağlantı vermesinin, bağlantı verilen sitenin kötü veya zararlı olmayacağına dair bir gösterge olmasıdır.

{tocify} $title={İçindekiler}

Çeşitleri

Backlink çeşitleri nelerdir?

Sosyal imleme

Facebook, Twitter, Reddit, LinkedIn, Pinterest, Scoop, Pligg ve Dugg gibi sosyal paylaşım siteleri üzerinde yapılan bağlantı paylaşımlarıdır.

Blog

Blogger (Blogspot), Wordpress, Tumblr, Wix, Weebly, Medium, Blogcu gibi ücretsiz blog açma imkânı sunan bloglardan verilen bağlantılardır.

Dizin

İnternet sitelerini amaçlarına veya başka ölçütlere göre kategoriler altında listeleyen sitelerden verilen bağlantılardır.

Forum tanıtımı

Forum sitelerine, diğer internet sitesi bağlantılarının yayımlanmasıdır. Kullanıcılar, forumlardaki profil alanlarında ya da imzalarında internet sitelerinin adreslerini paylaştığından, forumlardan gelen backlinklerin değeri görece azdır.

Footer çıkışı

Sitenin "footer" bölümünden verilen bağlantılardır. Bu bağlantılar tüm sayfalarda görünebilir. Çok sayıda bağlantı alınmasını sağlayan bu çeşit, ilgisiz sayfalardan bağlantı verilmesine ve böylece optimizasyon açısından olumsuz bir etkiye yol açabilir.

EDU-GOV Backlink

Eğitim ve devlet sitelerinden alınan bağlantılardır. Alınan backlink, sitenin anahtar kelimelerinde ve sitenin domain otoritesi-sayfa otoritesinde yükselişe yol açar.

Backlink reddetme (Disavow)

Backlink reddetme, SEO çalışmaları kapsamında, bir internet sitesine gelen zararlı bağlantıların, bu siteyle bir alakası olmadığını Google’a bildirme işlemidir. Böylelikle internet sitesinin SEO performansının olumsuz etkilenmesinin önüne geçilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski