cannabis ruderalis

 

Cannabis ruderalis

Cannabis ruderalis, düşük miktarlarda THC içeren, Orta ve Doğu Avrupa ile Rusya'ya özgü bir kenevir türüdür. Birçok bilim insanı Cannabis ruderalis'i, Cannabis sativa ve C. indica'dan farklı özellikleri ve fenotipi nedeniyle ayrı bir tür olarak kabul eder, ancak ruderalis'in bir Cannabis sativa alt türü olup olmadığı konusunda geniş çapta tartışmalar bulunmaktadır.

{tocify} $title={İçindekiler}

Bilimsel sınıflandırması


Morfoloji

Cannabis ruderalis, diğer kenevir türlerinden daha küçüktür ve nadiren 50 cm'den daha fazla büyür. Bitkiler az miktarda dallanma gösterirler ve ince, hafif lifli gövdeleri vardır. Büyük yapraklara sahip bitki diğer kenevir türleriyle kıyaslandığında çok daha hızlı büyür ve beş ila yedi haftalık bir sürede tohumdan olgunluğa ulaşır.

Kullanım

Cannabis ruderalis, geleneksel olarak Rus ve Moğol halk hekimliğinde depresyon tedavisinde kullanılmıştır. C ruderalis düşük oranda THC ihtiva ettiğinden nadiren keyif verici madde olarak kullanılır.

Kenevir yetiştiriciliği

C. ruderalis diğer Cannabis türlerinin aksine, vejetatif aşamadan çiçeklenme aşamasına, aldığı ışık miktarındaki mevsimsel değişimler yerine bitkinin yaşına bağlı olarak geçtiği için, diğer sativa ve indica türleri ile melezlenerek "kendi kendine çiçeklenen kenevir türleri" yaratmak için yetiştirilir. Bu melez bitkiler ruderalis bitkilerinin dayanıklılığını sergilerken, sativa ve indica türlerinin tıbbi etkilerini koruduklarından ötürü yetiştiriciler için elverişlidir.

"Otomatik çiçeklenme" özelliği son derece rağbet görmektedir, çünkü yetiştirilen bitkilerin mevsimlerden bağımsız olarak büyümesini ve çiçeklenmesini sağlayarak bir yetiştirme sezonu boyunca birden fazla hasada müsaade eder.

Resimleri

Farklı kenevir türleri.
Farklı kenevir türleri.

Yabani olarak büyüyen Cannabis ruderalis
Yabani olarak büyüyen Cannabis ruderalis

Cannabis ruderalis saksıda


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski