Carolina papağanı

 

Carolina papağanı
C. c. ludovicianus, John James Audubon tarafından

Carolina papağanı (Conuropsis carolinensis), parlak sarı başı, kırmızımsı turuncu yüzü ve Amerika Birleşik Devletleri'nin doğu, orta batı ve ova devletlerine özgü soluk gagası olan soyu tükenmiş küçük yeşil neotropikal papağan türüdür. Menzili içindeki tek yerli papağan ve Amerika Birleşik Devletleri'ne özgü iki papağandan biridir (diğeri kalın gagalı papağandır). Güney New York ve Wisconsin'den Kentucky, Tennessee ve Meksika Körfezi'ne, Atlantik sahilinden Doğu Colorado kadar bulundu. Nehirler ve bataklıklarda eski büyüme ormanlarında yaşadı. Seminole tarafından puzzi la née ("sarı kafa") veya pot pot chee ve Chickasaw'daki kelinky olarak adlandırıldı. Daha önce menzili içinde yaygın olmasına rağmen, kuş 19. yüzyılın ortalarında nadirleşmişti. Vahşi doğada son teyit edileni, 1910'da ludovicianus alt türlerinden oldu. Bilinen son örnek 1918'de Cincinnati Hayvanat Bahçesi'nde esaret altında öldü ve türün 1939'da nesli tükenmiş olduğu ilan edildi.

Muhtemelen zehirliydiler, Amerikalı doğa bilimci ve ressam John J. Audubon, kedilerin onları yemekten öldüklerini bildirmiştir.

Bilimsel sınıflandırması


Taksonomi

Carolinensis, gerçek papağanların Psittacidae familyasındaki sayısız Yeni Dünya Neotropikal papağanından biri olan Conuropsis cinsinin bir türüdür.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski