Boston teriyer

Boston teriyer


Boston teriyer veya Boston terrier bu cins Fransız Bulldog, Bullterrier ve Boxer'in uzun süre çiftleştirilmesiyle geliştirilmiştir. İlk kez 1870'de Boston'da sergilenmiş; böylece Fransız ve İngiliz kanı taşıyan ilk köpek ünvanını elde etmiş oldu. Bull ve terrier tipi dövüş köpeklerinden daha küçük boyutta üretilen Boston terrier'in ilk örnekleri 20 kg civarındaydı. Şimdilerde bu küçük ve şirin köpeklerin bir zamanlar sert dövüş köpeği olduğuna inanmak oldukça güç.


Yaşam Süresi: 10/14 yıl

Köken: Amerika

Ağırlık: 5-11 kg

Boy: 38-43 cm

Kullanım: Dövüş Köpeği


Boston teriyerin özellikleri

Boston Terrier tıknaz ve adaleli bir köpektir. Kısa basık yüzü, büyük yuvarlak gözleri ve küçük dik kulakları ile hemen akılda kalır bir görünümü vardır. Kırışıksız basık yüzünün tam ortasında siyah küçük bir burna sahiptir. Boynu hafif kavisli ve göğsü geniştir. Bacaklar yere dik ve kaslıdır. Kürkü kısa, sert ve parlaktır. Kaplan desenli ve beyaz ya da siyah ve beyaz olabilir.


Boston teriyerin mizacı

Boston Terrieri mükemmel bir insan dostudur. Ev bekçisi olarak sahip olduğu beceriler de dikkat çekicidir. Efendisine karşı çok duygulu, çocuklara karşı sabırlı, çok zeki ve daima dikkatli bir köpek olan Boston Terrier öğrenmeyi sevdiğince kolayca eğitilebilir. Kibar, dikkatli, çok zeki ve iyi huylu bir köpektir ve genllikle köpek  olmayan diğer ev hayvanları ile iyi anlaşır. Tek sorun bu  küçük köpeklere uygun tuvalet eğitimi vermek olabilir.


Boston teriyerin sağlığı

Katarakt, sağırlık, kalp üfürümü, mast hücreli tümörler, ve çeşitli alerjiler Boston Terrier’lerin karşılaşabilecekleri rahatsızlıklardır.


Boston teriyerin bakımı

Kısa tüylerin bakımı kolaydır. Haftada bir tarama yeterlidir. Yüz ve göz çevresi her gün nemli bir bezle silinmelidir. Kulaklar içine kaçacak pisi otlarına karşı sık sık kontrol edilmelidir.


Boston teriyerin kullanımı

Boston Terrier, eskilerin dövüş köpeğidir.  Aslında bir zamanlar ağırlıkları da hafif, orta ve ağır siklet olmak üzere ayrılmaktaydı. Günümüzde Boston Terrier geçmiş dövüş özelliğini  kaybetmiş mükemmel bir ev ve aile köpeği halini almıştır.


Boston teriyer resimleri

Boston teriyer yavrusu
Boston teriyer yavrusu

Yavru Boston teriyer
Yavru Boston teriyer












Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski