carpinus japonica

 

Carpinus japonica

Carpinus japonica (Japon gürgeni), Betulaceae (huşgiller) familyasından Japonya'da görülen bir ağaç türü.

Çalı benzeri büyük bir form, daha sonra genişleyen ince vazo şeklindeki bir büyüme tarzına sahip dekoratif bir ağaca yol açar. Büyüme şekli Carpinus betulus'unkine benzer, ancak C. japonica'nın kabuğunun açık gri-kahverengi olması ve küçük ölçeklerde dökülmesi arasında açık bir fark vardır. Yapraklar, ilk göründüklerinde nispeten küçük ve kırmızımsı renklidir. Yaprağın keskin bir çift testere dişli kenarı vardır ve yaprağın üst kısmı bir noktaya doğru incelir. Yaprağın alt tarafı hafif tüylüdür. Fındıkçıklar kısa bodur kümeler halindedir. Ayrı ayraçlar olmadığından, kümeler şerbetçi otu gibi görünür ve bu nedenle çok dekoratiftir. Yaklaşık 6 cm uzunluğa kadar büyürler. Sonbahar rengi altın sarısıdır. Kök büyümesi yüzeye nispeten yakındır. Çürümüş yapraklar iyi toprak iyileştiricilerdir.

Bu türün nadir olduğu rapor edilmiştir, ancak tam bir koruma değerlendirmesi yapmak için sınırlı bilgi bulunmaktadır. Bu nedenle Veri Eksik olarak değerlendirilir. Japonya'da bulunur (Honshu, Shikoku, Kyushu). Küçük alt popülasyonlarının nadir olduğu bildirilmektedir.

Çalı veya ağaç olarak büyüyebilir. Gölgeye toleranssızdır ve bu nedenle, bu türün fide büyümesi için bozulma olayları (örneğin, ağaç düşmesi boşluk oluşumu) önemlidir. Genellikle ikincil ve ılıman ormanlarda bulunur. Yüksek kotlarda, vadilerin üst yamaçlarında yetişir.

Bu türe yönelik tehditler bilinmemektedir. Herhangi bir kullanım veya ticaret bilgisi mevcut değildir. Herhangi bir koruma eylemi bildirilmemiştir.

Japon gürgeni

Bilimsel sınıflandırması


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski