carpinus kweichowensis

 

Carpinus kweichowensis

Carpinus kweichowensis, Betulaceae (huşgiller) familyasının Carpinus cinsinden bitki türü.

{tocify} $title={İçindekiler}

Bilimsel sınıflandırması

IUCN Kırmızı listesi

Bu tür, güney Çin'de, Sichuan, Yunnan ve Ghizhou'da bulunan küçük bir ağaçtır. Tür, burada Tehdit Altında olarak değerlendirilmektedir, çünkü tür yaygın olmasına rağmen, yaşam alanının 2.000 km2'den az olması ve 15'ten az yerde bulunması muhtemeldir. Bildirilen herhangi bir tehdit yoktur, ancak daha önce nüfusa sahip olan bölgelerde hiçbir birey bulunamadı, bu da genel nüfus sayısında önemli bir düşüş olduğunu gösteriyor. Ex situ bir koleksiyonda bulunmaz.

Coğrafi dağılım bilgileri

Çin'e özgü olan bu tür, Sichuan (Butuo İlçesi), Guizhou (Zhenfeng İlçesi ve Jiangkou İlçesi) ve Yunnan'da (Xichou İlçesi, Jingdong İlçesi ve Wenshan Özerk İli) bulunur. Tahmini oluşum alanı 290.300 km2'nin üzerinde, yaşam alanının 2.000 km2'den az olduğu tahmin ediliyor. Tür, 1.100 ile 1.500 m arasında bulunur. 15'ten az yerde bulunur.

Nüfus bilgileri

Bu tür için popülasyon bilgisi mevcut değildir, ancak popülasyon sayısının yaygın olduğu için tehdit altındaki eşikleri aşması muhtemeldir.

Habitat ve Ekoloji bilgileri

28 m boyunda bir ağaç olan bu tür, subtropikal geniş yapraklı ormanlarda yetişir. Mayıs'tan Haziran'a kadar çiçek açar, Temmuz'dan Eylül'e kadar meyve verir.

Koruma işlemleri bilgileri

Bu türün tek bir ex situ koleksiyonunda tutulduğu rapor edilmiştir. Çin Kırmızı Listesinde bu tür, En Az Endişe Veren olarak değerlendirilmektedir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski