carpinus laxiflora

 

Carpinus laxiflora

Carpinus laxiflora, Betulaceae (huşgiller) familyasının Carpinus cinsinden bitki türü.

{tocify} $title={İçindekiler}

Bilimsel sınıflandırması

Carpinus laxiflora yaprakları


Genel özellikleri

Yetiştirme altında küçük bir ağaçtır ancak uygun koşullar altında orta boy veya hatta büyük bir ağaca dönüşebilir. Geniş taç, zarifçe sarkan dalların neden olduğu bir etki olan yuvarlak ila düz tepeli küreseldir. Genç dallar tüylü, yaşlı dallar pürüzsüz ve gridir. Yedi yaşından itibaren kabukta sığ, açık gri oluklar belirir. Çıktıklarında, yapraklar bronzdan kırmızımsıya kadar değişir: yaz aylarında mat koyu yeşile dönerler. Dikkat çekici sonbahar renkleri yoktur. Kök büyümesi yüzeye nispeten yakındır. Az toprak gereksinimi vardır, ancak en iyi tınlı topraklarda gelişir. Çürümüş yapraklar iyi toprak iyileştiricilerdir.

IUCN Kırmızı listesi

Bu tür hakkında çok az bilgi mevcuttur. Bu türün parçalanmış popülasyonu, tehdit edilme olasılığının daha yüksek olduğu anlamına gelir. Dağılım ve popülasyon büyüklüğünü belirlemek için daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır, bu nedenle tam bir koruma değerlendirmesi yapılabilir. Bu nedenle Veri Eksik olarak değerlendirilir.

Coğrafi dağılım bilgileri

Bu tür Japonya (Hokkaido, Honshu, Skikoku, Kyushu) ve Kore'de bulunur. Bu türün Kuzey Kore'nin orta ve güneyindeki beş dağda meydana geldiği bilinmektedir.

Habitat ve Ekoloji bilgileri

Bu tür 15 m'ye kadar ağaç olarak ortaya çıkar. Bu tür, dağlık bölgelerdeki ormanlık alanlarda bulunur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski